Choď na obsah Choď na menu
 


Fiľakovský kros 2015

     Už po ôsmy krát sa vo Fiľakove stretlo necelých osemdesiat nadšencov behu, aby si to medzi sebou rozdali na náročnom krose v okolitých vŕškoch na trati dlhej 13 kilometrov.

     Už po ôsmy krát sa vo Fiľakove stretlo necelých osemdesiat nadšencov behu, aby si to medzi sebou rozdali na náročnom krose v okolitých vŕškoch na trati dlhej 13 kilometrov. Tá bola tentoraz o to náročnejšia, keďže už niekoľko dní dosť intenzívne pršalo, dokonca aj dnes až do začiatku pretekov a celá trať bola premočená s mnohými blatistými úsekmi ktoré dali pretekárom poriadne zabrať. No ani to neodradilo zúčastnených a popasovali sa aj s touto nástrahou.

     Opäť tam nechýbalo zastúpenie nášho klubu, tentoraz ma doplnila Barča s rodinkou. Dievčatá si zabehali s rovesníčkami v prípravke ešte za dažďa na trati dlhej 400 metrov. Natálka skončila tretia, Zuzka hrdinsky dokončila. Štart hlavných pretekov už nesprevádzali dažďové kvapky a sem tam aj vykuklo zubaté slnko. Od začiatku sa vpredu vytvorila skupinka najsilnejších beŽcov, ktorí sa postupne vzďaľovali ostatným. Ja som sa od začiatku snažil držať svoje nasadené tempo a stále som mal zopár pretekárov v dohľade. Po prvých štyroch praktických rovinatých kilometroch prišla najnáročnejšia časť s blatistými stúpaniami na ktorých sa poriadne šmýkalo a uberali dosť síl. Osobne sa mi v týchto úsekoch bežalo fajn a pomaly som dobiehal tých predo mnou. Po strmom a dosť nebezpečnom zbehu na šmykľavom blate opäť prišla rovina plná mlák a tak to bolo až do cieľa. V tomto úseku som sa odpútal od skupinky v ktorej som dovtedy bežal a prakticky až do cieľa som bežal sám. Barča neostala nič dlžná svojej povesti a celú trať sa pasovala s blatistým terénom a šmykľavými teniskami. Aj keď počas behu trochu zablúdila, čo určite nepridalo na psychickej pohode, zabojovala a úspešne preteky dokončila. V cieli uznala že to bolo náročné ale určite to za to trápenie stálo.

     Naše účinkovanie bolo nakoniec úspešné. Natálka brala bronz, čo to sa dievčatám ušlo aj v tombole a ja som na moje prekvapenie takisto stál na bedni. Vo svojej kategórii som bol tretí v čase 59:19, čím som si zlepšil osobák na tejto trati takmer o 4 minúty, a to bolo poriadne blato. Barča keď už nebola úspešná na trati, tak si to vynahradila v tombole. No oplatilo sa prísť. Rád by som sa dožil aj toho keď naše klubové farby budú hájiť aj ostatní, nie len tí istí členovia. Tak do toho !

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zolofilakovo - Gratulácia

a prepustil si ďalšiu medailu inému soboťanovi v duathlone.. :) (alebo by si mal namále)

Cyril - Gratulácia

Gratulujem Vám. Robíte dobré meno nášmu TEAMU. Už sa tešíme na jedinečnú akciu GT15.
Cyril

stanka - borci

tak vám všetkým gratulujeme ,vaše výkony nás potešili a konečne ste si užili aj vy blato ktoré mi tu musíme zdolávať v každom tréningu a preteku.
Som na teba hrdá bracho............