Choď na obsah Choď na menu
 


Majstrovstvá európy v duatlone Kalkar (GER)

Uplynulý víkend sa v Kalkare (GER), konkrétnejšie v zábavnom komplexe Wunderland Kalkar, uskutočnili Majstrovstvá Európy v duatlone pod hlavičkou európskej triatlonovej únie ETU vo všetkých vekových kategóriách, ktoré poctilo svojou účasťou takmer tisícka športovcov z 19 krajín Európy. No a medzi nimi som figuroval aj ja ako jediný zástupca z našej rodnej slovenskej hrudy.

image.jpegUplynulý víkend sa v Kalkare (GER), konkrétnejšie v zábavnom komplexe Wunderland Kalkar, uskutočnili Majstrovstvá Európy v duatlone pod hlavičkou európskej triatlonovej únie ETU vo všetkých vekových kategóriách od juniorov, cez elite až po seniorov, ktoré poctilo svojou účasťou takmer tisícka športovcov z 19 krajín Európy. No a medzi nimi som figuroval aj ja ako jediný zástupca z našej rodnej slovenskej hrudy.

Osobne som dnes, 17. apríla, oficiálne odštartoval novú pretekársku sezónu a absolvoval klasický krátky duatlon (10 km beh + 40 km cyklistika + 5 km beh) v open category (Public race) bez rozdielu veku a tak reprezentoval nielen našu krajinu ale samozrejme aj náš športový klub. 

Prostredie zábavného komplexu, kde bolo všetko pohromade, vytvorilo všetkým zúčastneným priam ideálne podmienky na podanie maximálnych športových výkonov. Atraktívna bežecká časť pretekov bola situovaná v priestoroch zábavného parku pri rieke Rín vo forme 2,5 km okruhu, trať cyklistiky bola na okruhu dlhom 10 km v blízkosti areálu. Depo bolo situované v obrovskej výstavnej hale, čo bolo fakt super, lebo aj v prípade napriaznivého počasia by bolo všetko čo je v depe suché, ale to nebol tento prípad. Samozrejme všetko bolo opäť zorganizované s tou povestnou nemeckou precíznosťou, všetko bolo presne načasované a fungovalo to dokonale tak ako sa na ME aj patrí. Jediná vec čo mi asi chýbalo bola divácka kulisa, ktorá bola na  podujatie takéhoto významného tipu dosť žalostná. Do určitej miery to spôsobilo pomerne chladné počasie a možno aj fakt že to bolo trochu mimo mesta a taktiež sezóna v zábavnom parku sa ešte nerozbehla.image.jpeg

Môj pretek odštartoval ráno o 9:30 pri jasnej oblohe ale pri teplote len okolo siedmich stupňov, čo však nebránilo urobiť všetko pre to aby som sa za svoj výkon nemusel hanbiť. Po štarte sa, ako vždy, celé štartovné pole natiahlo po okruhu. Zvolil som taktiku nikam sa nehnať, ísť si svoje tempo úmerné tomu čo mám natrénované. Aj napriek chladu sa bežalo výborne, bez krízy a po čosi vyše 41 minútach som bol prvý krát v depe. Ako zvyčajne mi to v depe trvalo o pár sekúnd dlhšie ako ostatným, ale to ešte vylepším. Na bicykli som sa snažil čo to dalo, ale ešte stále sú tam rezervy a je tam čo zlepšovať. Predbehli ma asi štyria ktorí po prvom bežeckom úseku boli za mnou.  Po druhom depe som ešte v druhom bežeckom úseku dvoch či troch predbehol čím som odčinil slabšiu cyklistiku.

V konečnom zúčtovaní so svojim účinkovaním na tomto európskom podujatí môžem byť naozaj spokojný, v rámci public race som skončil na 22. mieste v čase 2:14:04 z celkového počtu 56 pretekárov ktorí dokončili. Myslím že celkom dobre, ne.

Na záver nesmiem zabudnúť na kolegu Mirca, ktorý to so mnou odkrútil pri trati ako logistická podpora a zabezpečil perfektnú fotodokumentáciu. Diky Miro.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Stanka - Paradicka

Tak to si zaslúži môj obdiv. Skvele bracho.

Milan - Ideees!

Dobrý si Marosko...keby ja tam bol tak som prvý...ale zo spodku heheee