Choď na obsah Choď na menu
 


Sezóna už začala

Poslednú júnovú (27.6) a prvú júlovú (2.7.) nedeľu sa poniektorí členovia nášho klubu zúčastnili dvoch športových podujatí v Nemecku. Maroš si to vyskúšal najskôr v Aldenhovene na miestnom Indeland triatlone na polovičnom ironmane (1,9+88+20) a o týždeň neskôr už spoločne s Cyrilom na N3T triatlone vo Wisseli pri Kalkare.

Poslednú júnovú (27.6) a prvú júlovú (2.7.) nedeľu sa poniektorí členovia nášho klubu zúčastnili dvoch športových podujatí v Nemecku. Maroš si to vyskúšal najskôr v Aldenhovene na miestnom Indeland triatlone na polovičnom ironmane (1,9+88+20) a o týždeň neskôr už spoločne s Cyrilom to rozbalili na N3T triatlone vo Wisseli pri Kalkare a to na olympijskej vzdialenosti (1,5+40+10).

Polovičný ironman do určitej miery vzbudzoval rešpekt, ale vedel som do čoho idem a niečo bolo aj natrénované, takže ma nemalo čo prekvapiť. Ráno pred pretekom bolo upršané a to nevyzeralo dobre, ale hodinu pred štartom sa ako šibnutím čarovného prútika vyčasilo a zdvihol sa nepríjemný vietor, čo sa dalo očakávať.

img_0432.jpgPrvých asi 300 m po štarte plaveckej časti, v skupine s vyše dvesto pretekármi, to nemalo nič spoločné s plávaním. Bol to čisto boj o pozíciu, pričom každý rozdal a inkasoval zopár úderov a kopancov a napil sa dosť vody na celý pretek. To však pokračovalo ešte pekne dlho, až po obrátke za poslednou bójou sa mi dostalo viac priestoru a chytil som aký taký rytmus. Aj napriek tomu som z vody vychádzal v slušnom čase okolo 35 minút a bežal vyše tristo metrov do depa kde som vysadol na bicykel. Cesta medzitým úplne vyschla, čo bolo fajn, ale na druhej strane vietor bol stále silnejší a dosť nepríjemný. Čakali ma dva okruhy po 44 km, časť po vetre, časť proti a zopár krátkych ale strmých stúpaní. Zo začiatku ma predbiehalo veľa našlapaných chlapov, čo ma nijak neprekvapilo, tešilo ma však že som čo to získaval pri jazde proti vetru a do kopca. Pri bezhákovom triatlone ide každý za seba a v druhom kole som už aj ja zopár dobehol aj predbehol. Vietor neutíchol ani po prezutí do bežecký tenisiek a niektoré úseky okruhu dlhého 5 km, ktorý bolo treba absolvovať štyri krát, boli hlavne na otvorenom poli veľmi nepríjemné. Prvé dva okruhy bežeckej časti sa mi išli veľmi dobre, žiadna kríza, tempo na úrovni 4:30, super. Na konci tretieho kola som začal cítiť ťažobu a bolesť v stehnách, čo som sa snažil zahnať ampulko magnézia. Do určitej miery to pomohlo ale tempo som už nedokázal udržať. Spomalil som a vcelku v pohode došiel do cieľa.

Pred pretekmi som si hovoril, respektíve výborným výsledkom by bolo dokončiť v čase pod 5 hodín, čo z môjho amatérskeho pohľadu je celkom dobrý čas. Už po cyklistike som si bol istý že to dám a výsledný čas v cieli 4:54:46 hovorí za všetko. Celkovo som osadil 101. miesto  z 307 klasifikovaných a 18. miesto v kategórii 40+.

O týždeň na to som už spoločne s Cyrkom bol na štarte N3T triatlonu vo Wisseli u nás pri Kalkare. O čosi chladnejšie počasie miestami s mrholením ale bez extrémneho vetra privítalo všetkých zúčastnených. Po minulotýždňovom ironmane som sa cítil dobre a očakával som bezbolestný priebeh. 

img_0450.jpgNa štart plávania sme sa postavili v spoločnosti ďalších asi osemdesiatich pretekárov v našej skupine. Po skúsenostiach z predchádzajúcich pretekov som sa postavil na kraj štartového poľa a po výstrele som nemal takmer žiadne potyčky so súpermi a plával som si svoje tempo. Po dvoch okruhoch dlhých 750 metrov som vbiehal do tepa za mierneho mrholenia, čo pre cyklistickú časť nebolo príliš dobré. Našťastie po pár kilometroch to prestalo a išlo sa na suchu. Pretekalo sa na štyroch okruhoch po 10 km. Z môjho pohľadu bola táto časť veľmi dobrá a išlo sa mi veľmi dobre. Po prezutí v depe na nás ešte čakalo 10 km beho čo predstavovalo 4 okruhy po 2,5 km. Od úvodu som nasadil tempo oklo 4:15 čo mi vyhovovalo a dokázal som ho udržať a v poslednom kole dokonca ešte zrýchliť. Pozitívne bolo že pri behu ma predbehli iba traja pretekári, z toho jedna žena ale tá bola neskutočne našlapaná.

Do cieľa som dorazil v čase 2:23:18 čo my vynieslo pekné 21. miesto v celkovom poradí a 8. miesto v kategórii. Cyrko si to takisto poriadne užil a na požičanom bicykli šťastne dorazil do cieľa a v konečnom zúčtovaní dosiahol na 71. miesto z celkového počtu 135 klasifikovaných. Myslím že to môžme považovať za veľmi slušnú reprezentáciu nášho klubu.

Nezabúdame ani na Stanku ktorá nás počas preteku povzbudzovala bola nám, trochu vyzimenou ale predsa oporou.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.